Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Kuře po provensálsku

0.0
Kuře po provensálsku

Potřebné ingredience

1 kuře (kuřecí stehna),
2 lžíce oleje,
sůl, pepř,
2 cibule,
rajčatový protlak,
4 stroužky česneku,
250 ml bílého vína,
2 lžíce provensálského koření,
mouka na zahuštění

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji do hněda. Opečené části dáme na pekáč. Na zbylém tuku lehce osmahneme na větší kousky nakrájenou cibuli. Přidáme protlak a smažíme. Přidáme česnek, zalejeme bílým vínem a doplníme 450 ml vody. Přelejeme tím kuře. Posypeme kořením a pečeme do měkka. Maso vyděláme.
Asi 3 lžíce hladké mouky rozšleháme v 150 ml vody a šťávu zahustíme. Maso vrátíme zpět do omáčky.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo bramborami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitka z Brna 4. 6. 2008, 20:30
Verčo, tak jsem dnes konečně vyzkoušela váš recept a je to fakt mňamózní. Servírovala jsem k tomu vrtule od včerejška a chlap se olizoval až za ušima ... ;-). (hello)
Alena 2711 22. 5. 2008, 18:17
ahoj Verčo, vypadá to fakt skvěle, mám těhotnou dceru, zítra přijede na víkend,čekáme první vnouče, myslím , že si pochutnáme my i těhulka (Y)
slunecnicce 22. 5. 2008, 13:02
Verunko pěkný recept, vypadá to dobře (clamp) Až nebudu kojit, určitě to zkusím :-p
verunka78 22. 5. 2008, 13:04
@slunecnicce To můžeš kousek i když kojíš, je to fakt dobrota (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie